Alimentatie en scheiden | Link Juristen en Mediators te Oss

Alimentatie en scheiden

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

De alimentatie goed geregeld met LINK!

Als je gaat scheiden stopt je huwelijk, maar niet de verplichting om (financieel) voor elkaar en voor eventuele kinderen te zorgen. Dit noemen we de alimentatie en die bestaat uit kinderalimentatie en partneralimentatie. De hoogte en duur van te betalen en te ontvangen alimentatie is in iedere situatie anders en afhankelijk van de omstandigheden.

LINK kan jullie uitstekend helpen met het inzichtelijk maken van de alimentatie. Onze LINK professionals zijn deskundig en ervaren op het gebied van scheidingsbemiddeling en specialist in het opstellen van alimentatieberekeningen.

Heb je een alimentatieberekening nodig? Maak hier hieronder dan een afspraak!

Afspraak maken!

Kinderalimentatie

Als jullie uit elkaar gaan, scheiden jullie wegen, maar zullen jullie samen nog wel voor de kinderen moeten zorgen. Of jullie nu getrouwd of samenwonend waren of misschien niet eens een relatie hadden, maakt daarbij niet uit. Als ouder heb je de wettelijke verplichting om (financieel) voor je kinderen te zorgen. Het bedrag dat je voor deze zorg betaald heet kinderalimentatie.

Het beoordelen van de kinderalimentatie is altijd maatwerk en afhankelijk van jullie situatie. Het uitgangspunt is wel altijd hetzelfde, namelijk dat de kinderen er na de scheiding niet op achteruit gaan.

Wil je alvast weten waar je aan toe bent wat betreft de kinderenalimentatie? Maak hier dan vrijblijvend een afspraak in onze agenda!

Lees hier meer over de kinderalimentatie!

Kinderalimentatie

Partneralimentatie

Als je gaat scheiden stopt je huwelijk, maar niet de verplichting om financieel voor elkaar te blijven zorgen. Deze financiƫle onderhoudsverplichting aan je ex-partner noemen we partneralimentatie. De beoordeling van partneralimentatie is maatwerk en hangt onder andere af van jullie draagkracht, behoefte en behoeftigheid. De afspraken die je maakt over partneralimentatie worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant, zodat alles duidelijk op papier staat en iedereen weet wat de bedoeling is.

Wil je weten of je recht hebt op partneralimentatie? Maak hier dan vrijblijvend een afspraak in onze agenda!

Lees hier meer over de partneralimentatie!

Partneralimentatie

Rangorde van de alimentatie berekeningen

In artikel 1:400 van het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd dat het bijdragen in de kosten van verzorging en opvoeding van kinderen en stiefkinderen voorrang heeft boven andere onderhoudsverplichtingen. In de praktijk leidt deze regel ertoe dat we dus eerst de kinderalimentatie vaststellen en dat we daarna aan de hand van een daartoe voorgesteld beoordelingskader bekijken of er ook nog ruimte bestaat voor betaling van partneralimentatie.

Contact opnemen!

Meer weten over alimentatie?

Wil je weten of wij jullie ook kunnen helpen bij (de financiƫle kant van) jullie scheiding? Bel, mail of app ons dan gerust. Wij zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en gespecialiseerd op het gebied van mediation bij scheiden. Onze LINK mediators kunnen jullie uitstekend helpen met alle aspecten van jullie scheiding.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK