Sinterklaas als gescheiden ouder | 5 Tips | Link Juristen en Mediators

Sinterklaas als gescheiden ouder, hoe dan?

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Sinterklaas als gescheiden ouder, hoe dan?

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent: schoen zetten, liedjes zingen en genieten van pepernoten, chocoladeletters en cadeautjes! Sinterklaas is een fijne tijd, maar wanneer je gescheiden bent kan het voor zowel ouders als kinderen extra spanningen meebrengen. Lees hier hoe jullie er samen een leuk feest van kunnen maken!

Samen even sparren? Maak hier vrijblijvend een afspraak in onze agenda!

Afspraak maken

1 #Maak duidelijke afspraken met elkaar

Spreek met elkaar af wanneer en hoe jullie Sinterklaas gaan vieren met de kinderen. Maak duidelijke afspraken over Sinterklaasavond zelf en eventuele andere dagen waarop de kinderen feest vieren, zoals op het werk of bij opa’s en oma’s. Denk ook aan de Sinterklaasviering op school, het maken van surprises en gedichten.

Vertel de kinderen vooraf wat jullie hebben afgesproken. Het geeft ze namelijk een zekere rust als ze weten ze waar ze aan toe zijn. Sinterklaas is vaak al spannend genoeg, vooral voor jonge kinderen!

2 #Ben flexibel

Probeer flexibel te zijn bij het maken van de afspraken. Dat kan soms heel moeilijk of pijnlijk zijn, maar kijk of het lukt om vanuit de kinderen te denken. Gun ze fijne en gezellig dagen bij jullie allebei.

3 #Dubbele cadeautjes

Probeer het geven van dubbele cadeautjes (ook in de schoen) te voorkomen. Spreek met elkaar af hoeveel cadeautjes je wilt geven en wie welke cadeautjes koopt. Is er onverhoopt toch sprake van overlap in jullie cadeautjes? Spreek dan af wie welk cadeautje geeft. Hiermee voorkom je teleurstelling bij de kinderen.

4 #Dure periode

Sinterklaas is een dure periode. Maak daarom duidelijke afspraken over het bedrag waar cadeautjes voor worden gekocht en wie wat betaald. Kom je er qua geld samen niet uit, zeg dit dan tegen bijvoorbeeld vrienden, daar kan je je hart luchten en flink mopperen. Laat de kinderen hier altijd buiten. Sinterklaas blijft dan een feest in plaats van een zorg voor je kind.

p.s. Denk in deze tijd eens aan de kringloopwinkel en Marktplaats. Daar zijn veel leuke dingen te koop voor minder geld!

5 #Wees positief

Ben positief over de cadeautjes die de kinderen bij de ander hebben gekregen, uit je oordeel over het cadeautje niet aan de kinderen. Ook al ben je het niet eens met de keuze voor dat cadeautje of vind je het maar niks, uit dit dan niet. Althans niet bij hen! Een cadeau wat duidelijk niet in de smaak valt bij jou, verliest ook zijn glans bij de kinderen. Laat hen gewoon genieten van de cadeautjes die ze hebben gekregen.

Veel plezier en geniet samen van een leuk feest!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK