Onze werkwijze - Scheiden - Link Juristen en Mediators

Onze werkwijze

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Gratis en vrijbijvend

Intakegesprek

Tijdens het eerste, geheel vrijblijvende gesprek, maken jullie kennis met de mediator die jullie gaat begeleiden. Hij/zij peilt jullie verwachtingen en vertelt wat jullie precies van hem/haar kunnen verwachten. Natuurlijk hebben jullie ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Om een goede inschatting te kunnen maken van het proces, gaan we nader in op jullie situatie. Hebben jullie een koophuis? Zijn er kinderen in het spel (en wat is hun leeftijd)? Is er sprake van een eigen bedrijf? Jullie situatie bepaald wat er allemaal moet gebeuren. Wij werken samen met diversen specialisten, denk aan advocaten, hypotheekadviseurs, accountants en makelaars om jullie totaal te kunnen ontzorgen. Vraag hier dus gerust naar.

Maak hier direct een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek!

Afspraak maken

Start van het mediationtraject

Als er vanuit beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, kan er een een eerste mediationgesprek ingepland worden.

Voorafgaand aan het eerste gesprek zullen we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat jullie specifieke hulpvraag beschreven en wat de spelregels van het mediationtraject zijn. Zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? Op basis hiervan maken samen een plan van aanpak en bepalen we hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Convenant en afspraken

Het convenant vormt de basis van jullie nieuwe toekomst. Het is de schriftelijke overeenkomst die we voor jullie opstellen, waarin alle afspraken staan die jullie hebben gemaakt over de scheiding. Het betreft afspraken over een eventuele gezamenlijke woning, de boedelverdeling, jullie pensioenen en de alimentatie.

Hebben jullie kinderen? Dan moeten hier natuurlijk ook afspraken over gemaakt worden. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan, welk plan weer als bijlage wordt opgenomen in het echtscheidingsconvenant.

We zullen jullie altijd eerst een conceptversie toezenden van het convenant. Pas als jullie het beiden eens zijn met de inhoud (eventueel na verschillende aanpassingen) wordt het convenant definitief gemaakt.

Maak kennis met onze mediator: Janneke Keijzers

Even voorstellen….

Check bij de advocaat

Alvorens jullie je handtekening (bij ons aan tafel) zetten onder het definitieve convenant zenden we dit ter controle naar onze advocaat. Wij werken samen met TEN Advocaten uit Oss en zij controleren in deze fase van het mediationtraject het convenant op onderdelen zodat het de rechterlijke toetsing kan doorstaat.

Jullie convenant moet namelijk nog juridische worden afgehandeld om het te bekrachtigen. Pas vanaf dat moment zijn alle gemaakte afspraken rechtsgeldig en ben je verplicht om je eraan te houden.

Juridische afhandeling

Als alle documenten zijn gecontroleerd door de advocaat en vervolgens door jullie zijn ondertekend, wordt de juridische procedure in werking gezet. Op dat moment zit voor jullie het werk erop. Wij gaan onze advocaat nu vragen om het convenant in te dienen bij de rechtbank.

Nadat het verzoekschrift door de rechtbank is ontvangen moet je een aantal weken wachten. Je hoeft niet naar de rechtbank te komen. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen wel een oproep van de rechter ontvangen. Zij mogen namelijk hun zegje doen over het ouderschapsplan. Wanneer ze niet willen mogen ze hier ook vanaf zien. De rechter gaat nu uitspraak doen. Je bent dan nog steeds niet officieel gescheiden.

Akte van berusting

Jullie moeten schriftelijk nog wel aangeven dat je niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. Dat doe je door de zogenaamde akte van berusting te tekenen. Als de rechter de ondertekende akte van berusting heeft ontvangen, gaat deze de scheiding uitspreken in een zogenaamde beschikking.

Inschrijving bij de burgerlijke stand

Nadat we de beschikking van de rechter hebben ontvangen door de advocaat wordt jullie scheiding ingeschreven in het register van burgerlijke stand. Als jullie scheiding ingeschreven staat in het register van de burgerlijke stand, is de scheiding definitief. Jullie zijn officieel niet meer getrouwd en kunnen gaan beginnen aan jullie nieuwe leven, apart van elkaar.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK