Wat moet er geregeld worden? - Scheiden - Link Juristen en Mediators

Scheiden betekent afspraken maken!

Als je gaat scheiden komt er ineens veel op je af. Je vraagt je vast ook af wat je te wachten staat en hoe je de scheiding goed regelt. Hieronder geven we je korte indruk van waar je aan moet denken en welke zaken je niet mag vergeten.

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Wat moet je regelen?

Scheiden betekent afspraken maken met elkaar over de toekomst. Er moeten heel wat omvangrijke beslissingen genomen worden en het is belangrijk dat je niets vergeet. Ben je getrouwd of geregistreerd partner? Heb je een samenlevingscontract of staat er niets op papier? Zijn er kinderen in het spel? Allemaal vragen die invloed hebben op de uitkomst van wat je moet regelen bij de scheiding. Er is geen “standaard” die voor iedereen geldt. Wat je moet regelen is geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Kennismaken?

Ben je benieuwd wat onze LINK mediators en juristen voor je kunnen betekenen? Maak dan gerust een afspraak voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Via de online afsprakenmodule plan je heel gemakkelijk zelf een afspraak in onze agenda. Bellen, appen of mailen mag natuurlijk ook!

Maak hier online je afspraak!

Echtscheidingsconvenant

Het echtscheidingsconvenant is de schriftelijke overeenkomst, waarin alle afspraken staan die je maakt over de scheiding.

Meer lezen

Ouderschapsplan

Zijn er kinderen betrokken? Dan is het ouderschapsplan het document waarin je als ouders de afspraken vastlegt over de zorg van je kinderen na de scheiding.

Meer lezen

Alimentatie

Als je gaat scheiden stopt je huwelijk, maar niet de verplichting om (financieel) voor elkaar en voor eventuele kinderen te zorgen. Dit noem je de alimentatie.

Meer lezen

Scheiden en pensioen

Als je gaat scheiden moet je afspraken maken over je pensioen. Volgens de wet heb je namelijk, over en weer, recht op de helft van elkaars ouderdomspensioen.

Meer lezen

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK