Ouderschapsplan - Link Juristen en Mediators

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is het document waarin je als ouders de afspraken vastlegt over de uitoefening van het ouderschap als jullie uit elkaar gaan. Denk aan afspraken over de verzorging, de ontwikkeling en de opvoeding van je kind of kinderen.

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

De basis van het gezinsleven na de scheiding!

Het ouderschapsplan vormt voor kinderen de basis voor hun leven na de scheiding. Er verandert immers veel in het gezin wanneer jullie gaan scheiden en voor kinderen is de impact meestal erg groot. Zij hebben een stabiel thuis nodig en juist dat verandert bij een scheiding. Het is belangrijk dat er (samen met de kinderen) afspraken worden vastgelegd over het gezinsleven ná de scheiding zodat ze weten waar ze aan toe zijn na de scheiding, dat biedt ze stabiliteit.

Onze LINK  juristen kunnen jullie uitstekend helpen met het opstellen van een ouderschapsplan. Zij zijn deskundig en ervaren op het gebied van het Personen- en familierecht en weten exact welke voorwaarden de wet stelt aan een ouderschapsplan.

Kennis maken?

Gratis handleiding ouderschapsplan

Wil jij graag onze handleiding ontvangen voor de ‘ingrediënten’ van je ouderschapsplan? Laat hieronder dan je naam en e-mailadres achter en ontvang direct de link naar de gratis download.

Het belang van het kind voorop?

Bij LINK staat het belang van de kinderen altijd voorop! Wij vinden het belangrijk dat kinderen bij het opstellen van het ouderschapsplan worden betrokken. Natuurlijk wel op een manier die bij hun leeftijd past. Door de zaken uit het plan samen te bespreken krijgen kinderen de mogelijkheid om te praten over de scheiding en zich te uiten. Daarnaast kunnen kinderen die oud genoeg zijn ook zelf aangeven wat zij belangrijk vinden. Ze voelen zich dan gehoord en gewaardeerd.

Meer weten over het ouderschapsplan?

Hieronder treft een aantal FAQ aan. Staat je vraag er niet tussen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Bel, mail of app ons dan gerust. Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niets.

Veel gestelde vragen

Of neem direct contact op
  • Wat staat er in het ouderschapsplan?

    In principe bepaal je als ouders zelf wat je belangrijk vindt en welke afspraken je graag wil vastleggen. De wet stelt echter wel een aantal minimumeisen. In het ouderschapsplan moeten in ieder geval afspraken staan over:

    1. Hoe de zorg en opvoeding is geregeld en hoe de omgang met de kinderen is geregeld.

    2. Hoe je elkaar als ouder informatie verschaft over belangrijke onderwerpen zoals de schoolkeuze.

    3. De kosten van de verzorging en opvoeding van minderjarige kinderen (kinderalimentatie).

  • Is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht?

    Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht als je kinderen hebt die jonger zijn dan achttien jaar.

  • Kan ik een ouderschapsplan wijzigen?

    Een ouderschapsplan kan worden aangepast als de situatie verandert, bijvoorbeeld als je financiële situatie veranderd, als je gaat verhuizen of als er een nieuwe partner in beeld verschijnt. Over aanpassingen in het ouderschapsplan zul je het samen eens moeten worden. Willen jullie je ouderschapsplan wijzigen? Neem vrijblijvend contact op.

  • Wat kan ik doen als mijn ex-partner zich niet aan het ouderschapsplan houdt?

    Er zijn een aantal middelen die je kan gebruiken om naleving van de gemaakte afspraken ‘af te dwingen’. In het belang van de kinderen is het echter veel beter om er samen uit te komen. Heb je hierbij hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK