Kind en scheiden - Link Juristen en Mediators

Scheiden met kinderen

Er verandert veel in het gezin wanneer je gaat scheiden. Voor kinderen is de impact meestal groot. Zij hebben een stabiel thuis nodig en juist dat verandert bij een scheiding. Laat LINK helpen de scheiding goed te regelen in het belang van de kinderen!

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

De scheiding goed geregeld met LINK

Bij een scheiding komt er veel op je af.  Naast het verwerken van allerlei emoties die bij het ‘rouwproces’ horen, moet er van alles geregeld worden. Of het nu gaat om de volledige begeleiding van jullie scheiding, het opstellen van een echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan, de alimentatieberekening of de zorgregeling voor de kinderen, de ervaren professionals van LINK kunnen helpen een goede basis voor de toekomst te creëren!

Het belang van kinderen staat bij ons altijd voorop. Bij behoefte aan een luisterend oor, bieden wij de kinderen dan ook altijd de gelegenheid tot een gesprek in een vertrouwde en rustige omgeving.

Kennis maken?

Het ouderschapsplan

Hoe jullie in de praktijk verder gaan als gezin na de scheiding ben je verplicht vast te leggen in een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staan in ieder geval afspraken over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken. Ook maak je afspraken over de manier waarop jullie als ouders elkaar informatie verschaffen en elkaar raadplegen over belangrijke zaken met betrekking tot de kinderen. De verdeling van de kosten (kinderalimentatie) van de verzorging en de opvoeding van kinderen is eveneens een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan.

Het is belangrijk dat kinderen weten waar ze aan toe zijn na de scheiding, dat biedt ze stabiliteit. De gemaakte afspraken in het ouderschapsplan en de zorgregeling zijn het uitgangspunt en de leidraad. Maar belangrijker nog is dat jullie als ouders je kind(eren) aanmoedigen om de band met de familie en vrienden van beide kanten te behouden. Een stabiel netwerk geeft een kind de zekerheid dat hij of zij altijd terug kan vallen op bekende en vertrouwde personen in hun leven.

Meer over het ouderschapsplan

Een luisterend oor voor kinderen

Als kinderen behoefte hebben aan een gesprek met een onafhankelijke derde, bieden wij hier ook altijd de gelegenheid toe. In een vertrouwde en rustige omgeving kunnen kinderen dan hun verhaal doen over de scheiding. Het voordeel hiervan is dat er een neutraal en onpartijdig persoon luistert naar de behoeften van jullie kind of kinderen. Anders dan bijvoorbeeld opa en oma en of vrienden die er vaak zelf een mening over hebben. De meeste kinderen ervaren dit soort gesprekken positief. Ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet en vinden het prettig dat er naar hun geluisterd wordt. Deze gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en kinderen zelf bepalen wat van het gesprek aan de ouders wordt teruggekoppeld.

Meer over het kindgesprek

Villa Pinedo

Villa Pinedo is een platvorm waar kinderen van gescheiden ouders elkaar steunen. Kinderen praten – ouders luisteren, dat is waar Villa Pinedo voor staat. Het is de missie van Villa Pinedo om de levens van duizenden kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden. Lees op hun website eens wat ze voor jullie kind(eren) kunnen betekenen www.villapinedo.nl.

Gratis intakegesprek!

Wij starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek. In een persoonlijke vorm kennis maken met elkaar doen wij graag en kost je helemaal niets. Dit gesprek duurt ongeveer een uurtje en hierin maak je kennis met de professional die je gaat begeleiden. Deze zal de verwachtingen peilen en vertellen wat er precies kan worden verwacht van het proces. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Maak hier online je afspraak!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK