Kindgesprek in mediations - Link Juristen en Mediators

Kindgesprek in mediations

Er verandert veel in het gezin wanneer je gaat scheiden. Voor kinderen is de impact meestal groot. Het is belangrijk dat zij zich gehoord te voelen in al hun vragen en behoeftes. LINK biedt kinderen in een scheiding een luisterend oor. Lees hieronder hoe.

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Het kindgesprek

Een kindgesprek is het gesprek tussen jouw kind(eren) en de mediator, waarbij ze mogen vertellen hoe het met ze gaat, hoe ze over de scheiding denken en wat ze daarbij belangrijk vinden.

Bij LINK staat het belang van de kinderen in een scheiding voorop en vanuit die gedachte gaan we aan de slag. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in een scheiding zich gehoord voelen, zij kiezen er immers niet voor dat hun ouders gaan scheiden. Het kindgesprek is daarom bij ons altijd een vrijblijvend onderdeel jullie mediationtraject.

Een luisterend oor voor kinderen in een scheiding!

In een vertrouwde en rustige omgeving praten wij tijdens het kindgesprek met jouw kind(eren) over de scheiding en kunnen zij hun verhaal doen. Het voordeel hiervan is dat er een neutraal en onpartijdig persoon luistert naar de behoeften van jouw kind(eren). Anders dan bijvoorbeeld opa, oma en/of vrienden die er vaak zelf een mening over hebben. De meeste kinderen ervaren dit soort gesprekken positief. Ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet en vinden het prettig dat er naar hun geluisterd wordt.

Een kindgesprek is altijd vertrouwelijk en jouw kind(eren) bepalen zelf wat van het gesprek aan jullie als ouders wordt teruggekoppeld.

Contact opnemen?

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK