Alimentatie | Kinderalimentatie | Partneralimentatie - Link Juristen en Mediators

Alimentatie

Het vaststellen van de alimentatie is onderdeel van de financiële kant van een scheiding. Deze berekening bestaat uit een beoordeling van de kinderalimentatie en de partneralimentatie. LINK kan jullie uitstekend helpen met het inzichtelijk maken van de alimentatiebehoefte. Lees hieronder hoe!

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

De alimentatie goed geregeld met LINK

Als je gaat scheiden stopt je huwelijk, maar niet de verplichting om (financieel) voor elkaar en voor eventuele kinderen te zorgen. Dit noemen we de alimentatie en die bestaat weer uit Kinderalimentatie en Partneralimentatie. De hoogte en duur van de alimentatie is in iedere situatie anders en afhankelijk van omstandigheden.

Onze LINK juristen zijn deskundig en ervaren op het gebied van scheidingsbemiddeling en specialist in het opstellen van alimentatieberekeningen. Wij kunnen jullie uitstekend helpen met het inzichtelijk maken van de alimentatie.

Alimentatieberekening nodig?

Kinderalimentatie

Als je uit elkaar gaat, scheiden jullie wegen, maar als ouder heb je nog wel de wettelijke verplichting om (financieel) voor de kinderen te zorgen. Het bedrag dat je voor deze zorg betaald heet kinderalimentatie.

Meer lezen?

Partneralimentatie

Als je gaat scheiden stopt je huwelijk, maar niet de verplichting om financieel voor elkaar te blijven zorgen. Deze onderhoudsverplichting noemen we partneralimentatie.

Meer lezen?

Rangorde van de alimentatie berekeningen

In artikel 1:400 van het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd dat het bijdragen in de kosten van verzorging en opvoeding van kinderen en stiefkinderen voorrang heeft boven andere onderhoudsverplichtingen. In de praktijk leidt deze regel ertoe dat we dus eerst de kinderalimentatie vaststellen en dat we daarna bekijken of er ook nog ruimte bestaat voor partneralimentatie.

Contact

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK