Onze werkwijze - Scheiden - Link Juristen en Mediators

Onze werkwijze

Bij een scheiding komt er veel op je af. Naast het verwerken van allerlei emoties die bij het ‘rouwproces’ horen, moet er van alles geregeld worden. Lees hieronder hoe onze LINK mediators en juristen helpen om samen goed te scheiden!

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Scheidingsbegeleiding

Als erkend mediator (MfN) en ervaren scheidingsspecialist, kunnen wij van A tot Z helpen bij je scheiding. Wij geven jullie de richtlijnen en handvatten die nodig zijn om de scheiding goed te regelen. We helpen om alle benodigde documenten op te stellen en een goede en stevige basis voor te toekomst te creëren apart van elkaar. Om jullie volledig te kunnen ontzorgen werken wij samen met diversen advocaten, hypotheekadviseurs en taxateurs in Oss en omgeving. Zo kunnen jij je bezig houden met de zorg voor jezelf en eventuele kinderen en zorgen wij voor de rest.

Gratis kennismakingsgesprek

In een eerste gesprek – geheel vrijblijvend en kosteloos – maken we kennis met elkaar. We peilen de verwachtingen en vertellen wat je precies kan verwachten van de mediator en van het proces. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Om een goede inschatting te kunnen maken van het proces, gaan we nader in op de situatie. Hebben jullie een koophuis? Zijn er kinderen in het spel? Heeft één van jullie een eigen bedrijf of misschien wel allebei? Jullie situatie bepaald wat er allemaal moet gebeuren.

Maak hier online je afspraak!

mr. Janneke Keijzers | MfN-registermediator en Scheidingsspecialist

Janneke is de drijvende kracht achter LINK. Met haar combinatie van kennis, kunde en ervaring is zij dé specialist op het gebied van scheidingsbemiddeling!

Meer over Janneke

Start van het mediationtraject

Als er vanuit beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, kan er na een vervolgafspraak ingepland worden. Direct voorafgaand aan het eerste gesprek zullen we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat jullie specifieke hulpvraag beschreven en wat de spelregels van het mediationtraject zijn. Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? Op basis hiervan maken samen een plan van aanpak. We bepalen samen ook hoeveel gesprekken er nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Convenant en afspraken over de kinderen

Het convenant vormt de basis van jullie nieuwe toekomst. Het is de schriftelijke overeenkomst die we voor jullie opstellen, waarin alle afspraken staan die jullie tijdens de mediation hebben gemaakt over de scheiding. Het betreft de afspraken over jullie eventuele gezamenlijke woning, de boedelverdeling, jullie pensioenen en de alimentatie (kinder- en partneralimentatie).

Ouderschapsplan

Hebben jullie kinderen? Dan moeten hier natuurlijk ook afspraken over gemaakt worden. Hoe jullie in de praktijk verder gaan als gezin na de scheiding ben je verplicht vast te leggen in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan betreft als bijlage een onderdeel van het echtscheidingsconvenant. In het ouderschapsplan staan in ieder geval afspraken over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken. Ook maak je afspraken over de manier waarop jullie als ouders elkaar informatie verschaffen en elkaar raadplegen over belangrijke zaken met betrekking tot de kinderen. De verdeling van de kosten van de verzorging en de opvoeding van kinderen (kinderalimentatie) is eveneens een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan.

Afsluiting van het mediationtraject

We zullen jullie altijd eerst een conceptversie toezenden van het echtscheidingsconvenant (met of zonder ouderschapsplan). Pas als jullie het beiden eens zijn met de inhoud (eventueel na verschillende aanpassingen) van de stukken wordt het convenant definitief gemaakt. In het laatste mediationgesprek gaan we het mediationtraject dan gezamenlijk afsluiten met het zetten van een handtekening onder de stukken. Jullie werk zit er nu op. Wij gaan de ondertekende stukken nu doorzenden naar onze advocaat om de juridische procedure in gang te zetten.

Juridische afhandeling bij de advocaat

Wij werken samen met Linda van Putten van TEN Advocaten uit Oss. Zij controleert het convenant met bijlagen op onderdelen zodat het de rechterlijke toetsing doorstaat. Jullie convenant moet namelijk nog juridische worden afgehandeld om het te bekrachtigen. Pas vanaf dat moment zijn alle gemaakte afspraken rechtsgeldig en ben je verplicht om je eraan te houden. Als alle documenten zijn gecontroleerd en in orde zijn worden ze door de advocaat ingediend bij de rechtbank. Nadat de stukken door de rechtbank zijn ontvangen moet je een aantal weken wachten. De rechter gaat nu uitspraak doen. Je hoeft niet naar de rechtbank te komen. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen wel een oproep van de rechter ontvangen. Zij mogen namelijk hun zegje doen over het ouderschapsplan. Wanneer ze niet willen mogen ze hier ook vanaf zien. Officieel zijn jullie nu nog niet gescheiden.

Akte van berusting

Jullie moeten namelijk nog schriftelijk aangeven dat je niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. Dat doe je door de zogenaamde akte van berusting te tekenen. Als de rechter de ondertekende akte van berusting heeft ontvangen, gaat deze de scheiding uitspreken in een zogenaamde beschikking.

Inschrijving register burgerlijke stand

Nadat de beschikking van de rechter is ontvangen door de advocaat wordt jullie scheiding ingeschreven in het register van burgerlijke stand. Als jullie scheiding ingeschreven staat in het register van de burgerlijke stand, is de scheiding definitief. Jullie zijn dan officieel niet meer getrouwd en kunnen gaan beginnen aan jullie nieuwe leven, apart van elkaar.

kosten mediation

Kosten van mediation

Het totale kostenplaatje van een mediationtraject is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Mediation is maatwerk en de afspraken die je maakt met elkaar dienen op maat geschreven te worden zodat ze goed aansluiten bij de situatie. Wil je graag een inschatting ontvangen van de kosten op basis van je persoonlijke situatie? Stuur ons dan een mailtje met je verzoek en een korte omschrijving van je situatie; Getrouwd? Huwelijkse voorwaarden? Kinderen? Koopwoning? Onderneming

Ja, stuur mij een prijsopgaaf

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK