Kinderalimentatie - Link Juristen en Mediators

Kinderalimentatie

Hebben jullie kinderen en gaan jullie uit elkaar? Ook na de scheiding blijf je als ouders samen verplicht om voor je kinderen te zorgen. Dit doe je o.a. door in financiële zin bij te dragen in de kosten van verzorging en opvoeding. LINK geeft jullie graag inzicht in dit juridische vraagstuk.

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Bij LINK staat het belang van het kind voorop!

Als jullie uit elkaar gaan, scheiden jullie wegen, maar zullen jullie samen nog wel voor de kinderen moeten zorgen. Of jullie nu getrouwd of samenwonend waren of misschien niet eens een relatie hadden, maakt daarbij niet uit. Als ouder heb je de wettelijke verplichting om (financieel) voor je kinderen te zorgen. Het bedrag dat je voor deze zorg betaald heet kinderalimentatie.

Het beoordelen van de kinderalimentatie is altijd maatwerk en afhankelijk van de situatie. Het uitgangspunt is voor ons wel altijd hetzelfde, namelijk dat de kinderen er na de scheiding niet op achteruit gaan.

Wil je weten waar je aan toe bent? Onze LINK juristen zijn experts op het gebied van alimentatie en geven jullie graag inzicht in dit juridische vraagstuk.

Alimentatieberekening nodig?

Meer weten over kinderalimentatie?

Hieronder treft een aantal FAQ aan. Staat je vraag er niet tussen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Bel, mail of app ons dan gerust. Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niets.

Veel gestelde vragen

Of neem direct contact op
  • Welke kosten betaal je van de kinderalimentatie

    Van de kinderalimentatie moet in principe alles worden betaald wat te maken heeft met het levensonderhoud van de kinderen. Niet alleen de kosten van eten en drinken, maar ook kleding, lidmaatschappen van sportclubs, de zwemles, verjaardagscadeautjes voor vriendjes en vriendinnetjes, een nieuwe fiets of computer voor school enzovoort. Meer weten? Neem contact op.

  • Wat kan ik doen als mijn ex-partner de kinderalimentatie niet betaald?

    In zo’n geval zou je mogelijk hulp kunnen vragen aan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO). Zij kunnen de alimentatie voor je innen, daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden. Meer weten? Neem contact op.

  • Kan de kinderalimentatie gewijzigd worden?

    Als je situatie wijzigt omdat je inkomen daalt en je draagkracht minder wordt dan kun je in onderling met je ex-partner andere afspraken maken over de alimentatieplicht. Hulp nodig? Neem contact op.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK