Scheiden in Oss | Scheiden met een mediator | Link Juristen en Mediators

Scheiden, en nu?

Of het nu gaat om de volledige begeleiding van jullie scheiding, het opstellen van het echtscheidingsconvenant, de alimentatieberekening of de zorgregeling voor de kinderen, LINK kan helpen een goede basis voor de toekomst te creëren!

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Is de koek op?

Loopt jullie relatie al een tijdje niet lekker en hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Dan komt er opeens heel veel op je af. Het is niet alleen emotioneel een hele moeilijke tijd, maar zorgt ook voor veel vragen op het gebied van je financiën, je woonsituatie en de veranderingen voor de toekomst. Als jullie samen kinderen hebben, komen er nog veel meer zaken om de hoek kijken. In korte tijd komen er zo veel beslissingen op je af waardoor het proces van scheiden erg overweldigend kan worden.

Als erkend mediator (MfN) en ervaren scheidingsspecialist, kunnen wij jullie van A tot Z helpen bij de scheiding. Wij geven jullie de richtlijnen en handvatten die nodig zijn om de scheiding goed te regelen. We helpen om alle benodigde documenten op te stellen en een goede en stevige basis voor te toekomst te creëren apart van elkaar.

Kennis maken?

Gratis kennismakingsgesprek!

Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Maak dan gerust een afspraak voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Via de online afsprakenmodule plan je heel gemakkelijk zelf een afspraak in onze agenda. Je mag ons ook altijd bellen, appen of mailen.

Maak hier online je afspraak!

Mediation helpt!

Een groot voordeel van mediation bij een scheiding is, dat jullie scheiding vaak sneller, goedkoper en beter is geregeld dan bij een lange juridische procedure met dure advocaten. Omdat jullie zelf actief mee onderhandelen over de uitkomst van jullie scheiding zal deze ook beter passen en langer stand houden dan in een juridische procedure. Dat is belangrijk, zeker als je na de scheiding nog samen voor de kinderen blijft zorgen.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan het mediationtraject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat jullie gemotiveerd zijn om samen aan een oplossing te werken. Jullie onderhandelen allebei actief mee over de uitkomst van jullie scheiding. Daarbij kan het gebeuren dat je op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook voor de ander.

De mediator

De mediator is de gespreksleider tijdens de mediationgesprekken en zorgt ervoor dat de verstoorde communicatie weer op gang komt.  De mediator zorgt ervoor dat jullie beide je verhaal kunnen doen en helpt bij het zoeken naar passende oplossingen. Een mediator heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren in een conflictsituatie en helpt jullie om (weer) écht naar elkaar te luisteren. Een mediator is neutraal, oordeelt niet en gedraagt zich steeds als bemiddelaar. Hij/zij bemoeit zich niet inhoudelijk met de situatie en de uitkomst en ervan, wat betekent dat de oplossing volledig in jullie handen ligt. Heel anders dus dan in een rechtszaak, waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven aan de rechter.

Onze mediators

Onze werkwijze

Samen gaan we aan tafel. We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Jullie maken dan kennis met de mediator die jullie verwachtingen zal peilen. De mediator vertelt jullie precies wat kan worden verwacht van het proces en natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, zal er een een eerste mediationgesprek ingepland worden. Voorafgaand aan dit eerste gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat de specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je daarin de spelregels van het mediationtraject, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? Op basis hiervan maken we samen een plan van aanpak. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Kennis maken?

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK