Mediation - Mediator in Oss | Link Juristen en Mediators

Mediation, wat is dat?

Mediation is de Engelse vertaling van conflictbemiddeling. Een vorm van geschiloplossing zonder tussenkomst van de rechter. Dus ga je scheiden of heb je arbeidsconflict en wil je er samen uitkomen? Kies dan voor mediation bij LINK. Lees hieronder hoe wij je kunnen helpen!

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Mediation helpt!

LINK kan uitstekend helpen om er samen uit te komen zonder dure advocaten en een langslepende rechtszaak. Wij zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en gespecialiseerd op het gebied van Familiemediation (o.a. scheidingsbemiddeling), Arbeidsmediation en Zakelijke mediation (o.a. onderwijs en zorg).

Wij zijn ervan overtuigd dat in ieder conflict een passende oplossing verscholen zit en zetten ons in om met elkaar die oplossing te vinden. Wij zijn onafhankelijk en discreet en zullen steeds de bemiddelende ‘LINK’ zijn. Het gaat er bij ons niet om wie er juridisch gelijk heeft, maar dat de oplossing passend is voor alle partijen.

Kennis maken?

Waarom mediation?

Een groot voordeel van mediation is, dat een zaak vaak snel en relatief goedkoop (ten opzichte van een juridische procedure met advocaten) wordt opgelost. De oplossing sluit ook beter aan op de wensen van partijen waardoor de oplossing ook langer stand zal houden. Dat is belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen. Bijvoorbeeld als je na een scheiding nog samen voor de kinderen blijft zorgen.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat partijen gemotiveerd zijn om samen aan een oplossing te werken. Je onderhandelt allemaal actief mee over de uitkomst. Daarbij kan het gebeuren dat je op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat ook voor de ander.

De mediator

De mediator is de gespreksleider tijdens de mediationgesprekken en zorgt ervoor dat de verstoorde communicatie weer op gang komt.  Hij of zij zorgt ervoor dat alle partijen hun verhaal kunnen doen en helpt partijen om samen te zoeken naar een passende oplossing.

Een mediator heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren in een conflictsituatie en helpt partijen om écht naar elkaar te luisteren. Een mediator is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. De mediator bemoeit zich niet inhoudelijk met het conflict en de uitkomst ervan, wat betekent dat de oplossing volledig in handen van de partijen zelf ligt. Heel anders dus dan in een rechtszaak, waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven aan de rechter.

Onze mediators

Onze werkwijze

Bij mediation gaan we met alle betrokken partijen om de tafel. We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Partijen maken dan kennis met de mediator en de verwachtingen worden gepeild. De mediator vertelt jullie precies wat kan worden verwacht van het proces. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, zal er een een eerste mediationgesprek ingepland worden. Voorafgaand aan dit eerste gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat de specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je daarin wat de spelregels van het mediationtraject zijn, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? We maken samen een plan van aanpak en bepalen hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Gratis intakegesprek!

Wij starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek. In een persoonlijke vorm kennis maken met elkaar doen wij graag en kost je helemaal niets. Dit gesprek duurt ongeveer een uurtje en hierin maak je kennis met de professional die je gaat begeleiden. Deze zal de verwachtingen peilen en vertellen wat er precies kan worden verwacht van het proces. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Om jullie volledig te kunnen ontzorgen werken wij samen met diversen specialisten in Oss en omgeving, denk aan advocaten, hypotheekadviseurs, makelaars en taxateurs. Vraag hier dus gerust naar in het intakegesprek.

Maak hier online je afspraak!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK