Partneralimentatie - Link Juristen en Mediators

Partneralimentatie

Als je gaat scheiden stopt je huwelijk, maar niet de verplichting om financieel voor elkaar te blijven zorgen. Deze financiële onderhoudsverplichting aan je ex-partner noemen we partneralimentatie. LINK kan je uitstekend inzicht geven in dit juridische vraagstuk. Lees hieronder hoe!

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Heb ik recht op partneralimentatie?

Partneralimentatie is tijdens het scheidingstraject meestal een punt van discussie, vooral de hoogte ervan kan een struikelblok vormen. Vaak komt dat door de tegenstrijdige belangen die er spelen en door de misverstanden die erover bestaan. Dat draagt natuurlijk niet bij aan een goede relatie met elkaar na de scheiding, wat als je kind(eren) hebt natuurlijk wel enorm belangrijk is.

Wanneer en hoelang je recht hebt op partneralimentatie is afhankelijk van je omstandigheden. Omdat de hoogte van de partneralimentatie niet wettelijk is vastgelegd, is het vaststellen van het alimentatiebedrag maatwerk. Samen zal je hier afspraken over moeten maken. Wij kunnen je daar uitstekend bij helpen. Onze LINK juristen en mediators bezitten uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van alimentatie en geven je graag inzicht in dit juridische vraagstuk.

Kennis maken?

Meer weten over partneralimentatie?

Hieronder treft een aantal FAQ aan. Staat je vraag er niet tussen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Bel, mail of app ons dan gerust. Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niets.

Veel gestelde vragen

Of neem direct contact op
  • Hoe lang krijg ik partneralimentatie?

    Tot 2020 was de maximale duur van de partneralimentatie 12 jaar. Vanaf 2020 geldt een andere regeling, die meestal is beperkt tot vijf jaar. Meer weten? Neem contact op.

  • Wanneer stopt de partneralimentatie?

    De verplichting tot het betalen van partneralimentatie stopt wanneer de ontvanger van de alimentatie hertrouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen. Maar wanneer spreek je nu van samenwonen? Meer weten? Neem contact op.

  • Hoeveel partneralimentatie krijg ik?

    De hoogte van de partneralimentatie kun je in onderling overleg afspreken omdat deze niet wettelijk is bepaald. Wel zijn er normen vastgelegd die dienen als leidraad. Meer weten? Neem contact op.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK