Nadeelcompensatie - Link Juristen en Mediators

Nadeelcompensatie

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Schade door een langdurige wegafsluiting

Wat is nadeelcompensatie?

De overheid neemt binnen haar taakuitoefening veel maatregelen en besluiten die in het algemene belang en rechtmatig genomen zijn. Denk daarbij aan het langdurige afsluiting van een weg het aanleggen van (snel)wegen of het intrekken van een standplaatsvergunning; door veranderingen van de openbare ruimte, de infrastructuur en/of de uitvoering van de hieraan verbonden werkzaamheden, kunnen bedrijven te maken krijgen met inkomensverlies. In sommige situaties hebben zij recht op een tegemoetkoming in de schade. De ontstane schade kan dan op basis van nadeelcompensatie worden vergoed.

Het stelsel van nadeelcompensatie is in Nederland (nog) een buitenwettelijk bestuursrechtelijk schadevergoedingsstelsel. Op basis van dit stelsel kan een overheidsinstantie, onder voorwaarden, verplicht worden tot het vergoeden van die schade. In de uitzonderlijke gevallen dat een bedrijf onevenredig zwaar wordt getroffen, heeft het mogelijk recht op een tegemoetkoming in de schade.

Nadeelcompensatie

Een LINK Jurist nodig?

Onze LINK juristen bezitten uitgebreide theoretische en juridische kennis en jarenlange ervaring op dit gebied en zetten deze graag in om particulieren, bedrijven en overheden vooruit te helpen. Wij zijn gespecialiseerd in de beoordeling en vaststelling van nadeelcompensatie en zijn op de hoogte van de actuele jurisprudentie en regelgeving op dit gebied. Dit geldt zowel voor wat betreft het juridisch kader, het vaststellen van de hoogte van de geleden inkomensschade als de vergoedbaarheid van de schade.

Wij denken actief met je mee en geven inzicht in het nadeelcompensatie vraagstuk dat voorligt. Onze LINK juristen zijn flexibel, geven onafhankelijk advies en vervullen desgewenst detacheringsopdrachten op locatie.

 

 

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK