Echtscheidingsconvenant - Link Juristen en Mediators

Echtscheidingsconvenant

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

De basis van jullie toekomst apart van elkaar!

LINK kan helpen!

De juridische basis op orde

Het echtscheidingsconvenant vormt de basis van jullie nieuwe toekomst apart van elkaar. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de inhoud ervan. Laat je daarbij goed adviseren en begeleiden. Als je nu nauwkeurig te werk gaat, kun je later veel problemen voorkomen.

Onze LINK juristen en mediators zijn gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht en kunnen jullie uitstekend helpen om de juridische basis van jullie scheiding goed te regelen. Of het nu gaat om het opstellen van het convenant, het ouderschapsplan, het berekenen van de alimentatie of het verdelen van de boedel. Als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden wij jullie naar passende en duurzame oplossingen.

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken

Onze werkwijze

We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. We zetten jullie beide aan de mediationtafel. Jullie maken kennis met de mediator en de verwachtingen worden gepeild. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten, zal er een eerste mediationgesprek worden ingepland . Voorafgaand aan dit gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat jullie specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je wat de spelregels van het mediationtraject zijn, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten en waar willen jullie graag afspraken over maken? Samen maken we een plan van aanpak en bepalen we hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Lees hier meer over onze werkwijze!

Werkwijze bij scheidingsbemiddeling
Contact opnemen!

Meer weten over het echtscheidingsconvenant?

Heb je vragen of wil je meer weten over het opstellen van een echtscheidingsconvenant? Wil je weten wat wij voor je kunnen doen? Bel, mail of app ons dan gerust. Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niets.

Vragen over het echtscheidingsconvenant

Of neem direct contact op
  • Is het verplicht om een echtscheidingsconvenant op te stellen?

    Het opstellen van een echtscheidingsconvenant is in principe niet verplicht. Wel ben je verplicht om een advocaat je echtscheidingsverzoek te laten indienen bij de rechter. Meer weten? Neem contact op.

  • Wie maakt het echtscheidingsconvenant?

    Het echtscheidingsconvenant kan worden opgesteld door een mediator of een advocaat. Dit document vormt de basis van je nieuwe toekomst. Het is daarom belangrijk goed na te denken over de inhoud ervan. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op.

  • Wat kan ik doen als mijn ex-partner zich niet aan de afspraken houdt?

    Er zijn een aantal middelen die je kan gebruiken om naleving van de gemaakte afspraken ‘af te dwingen’. In het belang van de kinderen is het echter veel beter om er samen uit te komen. Heb je hierbij hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op.

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK