Kinderalimentatie - Link Juristen en Mediators

Kinderalimentatie

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Het belang van de kinderen voorop; zij mogen er niet op achteruit gaan!

Maatwerk!

Kinderalimentatie inzichtelijk

Om ervoor te zorgen dat de kinderen er na de scheiding zo min mogelijk op achteruit gaan is de kinderalimentatie in het leven geroepen. Het vaststellen van een kinderalimentatie is maatwerk en afhankelijk van je situatie. Enerzijds kijken we naar wat een kind nodig heeft (de behoefte) en anderzijds naar wat er kan worden betaald door de ouders (de draagkracht).

Je kunt de kinderalimentatie laten vaststellen door een rechter, maar je kan er ook voor kiezen om de kinderalimentatie als ouders samen te bepalen. In dat geval is het verstandig om je te laten voorlichten door een onafhankelijke professional. Zo voorkom je later discussie en onenigheid met elkaar.

Wij kunnen je hier uitstekend mee helpen. Onze LINK juristen bezitten uitgebreide kennis en expertise op het gebied van alimentatie en geven jullie graag inzicht in dit juridische vraagstuk.

Weten hoeveel kinderalimentatie er betaald moet worden? Maak hier online een afspraak in onze agenda. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos!

Afspraak maken

Vragen over kinderalimentatie

Of neem direct contact op
  • Wat moet er allemaal betaald worden van de kinderalimentatie?

    Van de kinderalimentatie moet in principe alles worden betaald wat te maken heeft met het levensonderhoud van de kinderen. Niet alleen de kosten van eten en drinken, maar ook kleding, lidmaatschappen van sportclubs, zwemles, verjaardagscadeautjes voor vriendjes en vriendinnetjes, enzovoort. Meer weten? Neem contact op.

  • Wat kan ik doen als mijn ex-partner de kinderalimentatie niet betaald?

    In zo’n geval zou je mogelijk hulp kunnen vragen aan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO). Zij kunnen de alimentatie voor je innen, daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden. Meer weten? Neem contact op.

  • Kan de kinderalimentatie worden gewijzigd?

    Als je situatie wijzigt omdat je inkomen daalt en je draagkracht minder wordt dan kun je in onderling met je ex-partner andere afspraken maken over de alimentatieplicht. Hulp nodig? Neem contact op.

Hier kunnen we je ook mee helpen!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK