Scheiden met kinderen - Link Juristen en Mediators

Scheiden met kinderen

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Goed geregeld voor de kinderen

Willen jullie de scheiding goed regelen voor de kinderen, zorg dan voor een werkbare relatie met elkaar na de scheiding, dat is het grootste cadeau wat je je kind(eren) kunt geven. En omdat wij weten vanuit ons werk en onze ervaringen wat voor uitdaging dat soms kan zijn, hebben wij ons als doel gesteld zoveel mogelijk ouders te helpen bij deze belangrijke taak.

Een werkbare relatie met elkaar

Bij LINK staat het belang van de kinderen voorop en vanuit die gedachte gaan we aan de slag.

Wij combineren onze juridische deskundigheid (financiële, juridische en fiscale aspecten rondom uit elkaar gaan) met ons werk als mediator, zodat we jullie kunnen begeleiden gedurende het gehele scheidingsproces en jullie kunnen helpen om een werkbare relatie met elkaar te creëren na de scheiding.

Met al jullie vragen kun je bij ons terecht, of het nu gaat om het convenant, het ouderschapsplan, het (her)berekenen van de kinderalimentatie of de partneralimentatie of om jullie pensioenen.

Maak hier online een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken

Het ouderschapsplan

Hoe jullie in de praktijk verder gaan als gezin na de scheiding ben je verplicht vast te leggen in een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staan in ieder geval afspraken over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken. Ook maak je afspraken over de manier waarop jullie als ouders elkaar informatie verschaffen en elkaar raadplegen over belangrijke zaken met betrekking tot de kinderen. De verdeling van de kosten (kinderalimentatie) van de verzorging en de opvoeding van kinderen  is eveneens een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan.

Het is belangrijk dat kinderen weten waar ze aan toe zijn na de scheiding, dat biedt ze stabiliteit. De gemaakte afspraken in het ouderschapsplan en de zorgregeling zijn het uitgangspunt en de leidraad. Maar belangrijker nog is dat jullie als ouders je kind of kinderen aanmoedigen om de band met de familie en vrienden van beide kanten te behouden. Een stabiel netwerk geeft een kind de zekerheid dat hij of zij altijd terug kan vallen op bekende en vertrouwde personen in hun leven.

Lees hier hoe wij met jullie tot duurzame en passende oplossingen komen

Onze werkwijze

Een luisterend oor voor kinderen

Als kinderen behoefte hebben aan een gesprek met een onafhankelijke derde, bieden wij hier ook altijd de gelegenheid toe. In een vertrouwde en rustige omgeving kunnen kinderen dan hun verhaal doen over de scheiding. Het voordeel hiervan is dat er een neutraal en onpartijdig persoon luistert naar de behoeften van jullie kind of kinderen. Anders dan bijvoorbeeld opa en oma en of vrienden die er vaak zelf een mening over hebben. De meeste kinderen ervaren dit soort gesprekken positief. Ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet en vinden het prettig dat er naar hun geluisterd wordt. Deze gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en kinderen zelf bepalen wat van het gesprek aan de ouders wordt teruggekoppeld.

Villa Pinedo

Villa Pinedo is een platvorm waar kinderen van gescheiden ouders elkaar steunen. Kinderen praten – ouders luisteren, dat is waar Villa Pinedo voor staat. Het is de missie van Villa Pinedo om de levens van duizenden kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden. Lees op hun website eens wat ze voor jullie kind kunnen betekenen; www.villapinedo.nl

 

Vragen over ‘scheiden met kinderen’

Of neem direct contact op
  • Hoe kun je je kind(eren) helpen tijdens de scheiding?

    Een scheiding heeft veel effect op de kinderen. Belangrijk dus dat je hun belang in het oog houd. Op de website van Villa Pinedo kun je meer lezen over het scheidingsproces door de ogen van een kind.

  • Hoe weet ik wat ik aan alimentatie moet betalen?

    Ook na de scheiding blijf je als ouders samen verplicht om voor je kinderen te zorgen. Dit doe je o.a. door in de kosten van levensonderhoud bij te dragen. Het vaststellen van kinderalimentatie is maatwerk en afhankelijk van enerzijds de behoefte van een kind en anderzijds van de draagkracht van jullie als ouders. Laat je hierin dus altijd bijstaan door een onafhankelijk professional. Zo voorkom je later discussie en onenigheid met elkaar.

  • Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?

    Dat is in de eerste plaats afhankelijk van hoe oud ze zijn en hoe ver ze zijn in hun ontwikkeling. Belangrijk is om het samen aan de kinderen te vertellen. Kan dit door omstandigheden niet? Zorg dan dat je beide een gesprek voert met de kinderen en stem met elkaar af wanneer en wat je verteld. Ben ook eerlijk. Kun je geen antwoord geven op een vraag, zeg dit dat gewoon. Op de website van Villa Pinedo kun je meer lezen over dit onderwerp door de ogen van een kind.

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK