Partneralimentatie | Gratis intakegesprek | Link Juristen en Mediators

Partneralimentatie

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Maatwerk!

Afhankelijk van je omstandigheden

Partneralimentatie is tijdens het scheidingstraject meestal een flink punt van discussie, vooral de hoogte ervan kan een struikelblok vormen. Vaak komt dat door de tegenstrijdige belangen die er spelen en door de misverstanden die erover bestaan. Dat draagt natuurlijk niet bij aan een goede relatie met elkaar na de scheiding, wat als je kind(eren) hebt natuurlijk wel enorm belangrijk is.

Wanneer en hoelang je recht hebt op partneralimentatie is afhankelijk van je omstandigheden. Omdat de hoogte van de partneralimentatie niet wettelijk is vastgelegd, is het vaststellen van het alimentatiebedrag maatwerk. Samen zal je hier afspraken over moeten maken. Wij kunnen je daar uitstekend bij helpen. Onze LINK juristen en mediators bezitten uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van alimentatie en geven je graag inzicht in dit juridische vraagstuk.

Weten of je recht hebt op partneralimentatie? Maak dan online een afspraak in onze agenda. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos!

Afspraak maken

Veel gestelde vragen

Of neem direct contact op
  • Hoe lang krijg ik partneralimentatie?

    Tot 2020 was de maximale duur van de partneralimentatie 12 jaar. Vanaf 2020 geldt een andere regeling, die meestal is beperkt tot vijf jaar. Meer weten? Neem contact op.

  • Wanneer stopt de partneralimentatie?

    De verplichting tot het betalen van partneralimentatie stopt wanneer de ontvanger van de alimentatie hertrouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen. Maar wanneer spreek je nu van samenwonen? Meer weten? Neem contact op.

  • Hoeveel partneralimentatie krijg ik?

    De hoogte van de partneralimentatie kun je in onderling overleg afspreken omdat deze niet wettelijk is bepaald. Wel zijn er normen vastgelegd die dienen als leidraad. Meer weten? Neem contact op.

Hier kunnen we je ook mee helpen!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK