Familiemediation - Link Juristen en Mediators

Familiemediation

LINK chat
Sluiten

Stel je vraag!

Lijkt jullie familieprobleem onoplosbaar?

Laat LINK helpen!

Wij staan voor jullie klaar. Wat er ook speelt binnen het gezin of met je familie, wij zijn er om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Of het nu gaat om verstoorde familieverhoudingen, ruzie over een erfenis, scheidingsvraagstukken, onenigheid over de opvolging in een familiebedrijf of vraagstukken met betrekking tot de zorg voor ouder wordende familieleden. Onze LINK mediators zijn deskundig en ervaren op het gebied van familiemediation en specialist in het begeleiden van de gesprekken tussen jullie.

Wil je weten of familiemediation ook geschikt is voor jou conflict? Neem dan gerust contact met ons op. Een eerste kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend en kosteloos. Liever je vragen stellen in een persoonlijk gesprek? Maak hieronder dan direct een afspraak in onze agenda.

Lees hier meer over familiemediation!

Maak hier online een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken
Onze werkwijze

Eerlijke communicatie, vertrouwen en verbinding

Als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden wij partijen naar een oplossing die voor iedereen passend is. Wij werken met een persoonlijke benadering en altijd op basis van open en eerlijke communicatie, vertrouwen en verbinding. Wij zetten iedereen in de stand ‘toekomstgericht’ en creëren daarbij onpartijdig inzicht in alle aspecten die meespelen zoals ieders eigen belang en verantwoordelijkheid en alle juridische en financiële factoren. Vanuit daar begeleiden we partijen naar een passende en duurzame uitkomst. Door te fungeren als ‘LINK’ naar het beste resultaat ontstaat er een win-winsituatie en zijn er geen verliezers.

Veel gestelde vragen

Of neem direct contact op
 • Wanneer kun je mediation inzetten?

  Mediation is een vorm van conflictoplossing zonder tussenkomst van de rechter en is in vele situaties inzetbaar. Mediation wordt het meest toegepast bij echtscheidingen en arbeidsconflicten, maar ook bij familieruzies of burenruzies kan mediation een uitkomst zijn.

  De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde mediation is dat beide partijen vrijwillig deelnemen en gemotiveerd zijn om samen aan een oplossing te werken. Je onderhandelt allebei acties mee over de uitkomst en soms zal je ook wat water bij de wijn moeten doen.

  Een groot voordeel van mediation is, dat het conflict vaak snel en goedkoop (ten opzichte van een rechterlijke procedure) wordt opgelost. De oplossing sluit ook beter aan op de wensen van partijenwaardoor de oplossing ook langer stand zal houden. Dat is belangrijk, want en veel gevallen kom je elkaar weer tegen.

 • Wat zijn de kosten van mediation?

  De kosten van mediation verschillende per situatie en zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de kwestie en de inzet van partijen om samen aan een oplossing te werken.

  Wij werken met een uurtarief van € 160,00 ex btw. Heb je graag op voorhand een duidelijke prijsafspraak dan kunnen we je ook een ‘all-in’ pakket aanbieden. Informeer hier gerust naar.

  Verdeling van de kosten van mediation is vaak 50-50, maar jullie kunnen daar ook andere afspraken over maken.

  De overheid vergoedt soms ook een deel van de kosten die je maakt als je een mediator nodig hebt. Dit hangt af van je inkomen en vermogen. Meer info hierover vind je op https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen.

   

 • Welke rol speelt de mediator in het traject?

  De mediator is de gespreksleider tijdens de mediationgesprekken en zorgt ervoor dat de communicatie op gang komt. Ook zorgt de mediator ervoor dat alle partijen hun verhaal kunnen doen en helpt om samen te zoeken naar passende oplossingen.

  Een mediator heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren in een conflictsituatie en helpt om écht naar elkaar te luisteren. Een mediator is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. De mediator bemoeit zich niet inhoudelijk met situatie en de uitkomst ervan, wat betekent dat de oplossing volledig in handen van partijen ligt. Heel anders dus dan in een rechtszaak, waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven aan de rechter

  Als mediator heb je een geheimhoudingsplicht en daar gaan we heel discreet mee om. Alle (gevoelige) zaken kunnen dus in een sfeer van vertrouwen worden besproken en opgelost.

Hier kunnen we je ook mee helpen!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!
whatsapp LINK